مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی-اورژانس115
همایش بررسی طرح رتبه بندی قطب شمال شرق کشور
دکتر نوری:طرح رتبه بندی فقط برای حفظ جایگاه و شان تکنسینها هم درون سازمانی و هم بین سازمانی طراحی شده، متاسفانه اطلاع رسانی ناکافی ما موجب نگرانی پرسنل زحمت کش شده است.
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی خراسان جنوبی،هفتم اردیبهشت 95 همایش قطب شمال شرق مراکز حوادث و فوریتهای پزشکی کشور با محوریت رتبهبندی در بیمارستان قائم مشهد سالن همایش فوریتهای شهید پندی برگزار شد.
دکتر حسن نوری ساری رئیس اداره اورژانس پیش بیمارستانی کشور و گروه همراهیکننده برای سخنرانی در خصوص این موضوع در همایش شرکت کردند تا ابهامات مرتبط با این طرح را پاسخ دهند. در ابتدای جلسه نکات کلیدی این طرح مطرح شد و در آخر برنامه جلسه پرسش و پاسخ برگزار گردید.
رئیس اداره اورژانس پیش بیمارستانی این همایش را اطلاعرسانی برنامههای جدید اورژانس به مراکز خواند و ادامه داد: بعد از معرفی برنامههای جدید اداره به مسئولین رده میانی قطب شمال شرق طرح رتبهبندی و مزایا و مخاطرات این طرح را به تکنسینها معرفی کردیم و با پرسش و پاسخ سعی کردیم از نظرات اصلاحی آنها بهره ببریم.
حسن نوری ساری که علت بعضی نگرانی ها و مخالفت ها با این طرح را عدم شناخت و درک صحیح این طرح عنوان کرد و افزود:
اکثرا مدیران و تکنسین ها بعد از آشنایی با طرح تغییر نگرش میدهند.
ما قطب به قطب طرح را معرفی کرده و ابهامات را رفع خواهیم و الان خیلی از تکنسینها با طرح آشنا هستند.
ارایه این طرح با نگاه منفی به تکنسین نیست بلکه این طرح حمایت از جایگاه، شخصیت و شأن تکنسین است.
طرح رتبهبندی جایگاه سازمانی اورژانس پیش بیمارستانی را بین سایر سازمانها مشخص میکند و سبب پررنگتر و مشخص شدن خطوط حاشیهها میشود.
نکته بعد بحث استاندارد شدن آموزش تکنسینها، هدایت کردن نحوه آموزش و نحوه مدیریت عملیات بدین معنا که تکنسینها بدانند چه چیزی اهمیت دارد و چه چیزی را باید مدیریت کنند و چه گواهینامههایی باید بگیرند تا بتوانند ارتقا پیدا یابند.
در قدم بعد بحث جایگاه شبهنظامی اورژانس پیش بیمارستانی پیش میآید که در یک عملیات اورژانس رهبری گروه را یک نفر باید به عهده بگیرد که رتبهها رهبری گروه را مشخص خواهند کرد و نکته آخر اینکه طرح ارتقا سازمانی با طرح رتبهبندی سازمانیافته میشود و درواقع نقش روابط در ارتقا در داخل سیستم کمرنگ خواهد شد و ارتقاها بر اساس دانش، مهارت و عملکرد فرد صورت میگیرد.
حسن نوری ساری در توضیح بعضی از دلایل مخالفت با این طرح مانند امتحان و ارتباط کارانهها با رتبهبندی گفت:
بحث ارتباط کارانه با رتبهبندی بحثی هست که یک عده برای صدمه زدن به طرح رتبهبندی از آن استفاده کردند. اما این طرح بعد از معرفی صحیح موافقت همه را جلب کرده است به نظر من اگر کسی غیراصولی و یا بدون مهارت لازم وارد سازمان شده باشد باید نگران باشد چون طرح رتبهبندی آنها را شناسایی میکند. اما کسانی که با اصول و مهارت لازم در حال خدمت هستند از طرفداران این طرح خواهند بود و نکته حیاتی این است که ارتباط کارانه با رتبهبندی یک ارتباط با نگاه منفی به موضوع نیست زمانی که این طرح نهایی شد هنوز کارانهای در اورژانس پیش بیمارستانی وجود نداشت زمان تصویب این طرح و تائید آن توسط وزیر بهداشت دکتر هاشمی کسی کارانه دریافت نمیکرد اما بعد که کارانهها برنامهریزی شد سعی شد کارانه به طرح کمک کند و تکنسینی که 30 سال خدمت کرده و خدمات بهتر و باکیفیتتری ارائه میدهد دریافتی کارانه آن بیشتر از کسانی باشد که تازهوارد سیستم شدند یا کیفیت خدمترسانی پایینی دارند.
دکتر نوری افزود:طرح رتبه بندی برای تهدید، سخت گیری بر پرسنل طراحی نشده است. این برنامه فقط برای حفظ جایگاه و شان تکنسینها هم درون سازمانی و هم بین سازمانی طراحی شده، متاسفانه اطلاع رسانی ناکافی ما موجب نگرانی پرسنل زحمت کش شده است. این طرح برای کارانه نیامده است ، بلکه هدف رتبه بندی رفع موانع زیر است:
1- ایجاد نظم در عملیات با تعیین ارشد گروه
2- منظم کردن ارتقا درون سیستم و رفع تبعیضها در واگذاری مسوولیتها
3- جلوگیری از انتساب افراد بی سابقه بویژه در پستهای کلیدی
4- نشان دادن مرتبه مهارتی همکاران به سایر سازمانها تا هر روز سازمانی مدعی خدمات اورژانس نشود
5-ارتقای سطح علمی و مهارتی همکاران با ایجاد ساختار اموزشی هدفمند
در این طرح آزمون نقش کلیدی ندارد، بلکه انچه اثرگذارتر است:
1- سنوات
2- تحصیلات (برای همکاران دیپلم قدیمی طبقه شغلی بجای تحصیلات )
3- دوره های اموزشی حین خدمت
4- گواهینامه ها (مثل BLS و...)
5- ازمون
خواهد بود
البته دستیابی به رتبه کار سختی نخواهد بود . اینجانب وظیفه خودم میدانم در برنامه های همکاران شرکت و در مورد جزییات طرح صحبت کنم ، تا کنون برای صدها نفر از همکاران ارایه نموده ام و کمتر عزیزی ابراز مخالفت نموده است. اجرای این طرح باید با میل و رقبت تکنسینهای عزیز باشد و ان شا الله خواهد بود. ضمنا این طرح مانند همه طرحها نواقص زیادی دارد که با نظرات سازنده شما باید اصلاح شود.
سرکارخانم دکتر عباسی رئیس اداره تجهیزات پزشکی و آمبولانسی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور که از دیگر سخنرانان این همایش بود اظهار داشت: یکی از مسائل زیربنایی اورژانس بحث تجهیزات و آمبولانس هست که به طرح رتبهبندی مرتبط میشود.
ما در حوزه آمبولانس و تجهیزات گزارشی از توزیع آمبولانسها در دانشگاهها در سال گذشته که از اسفند 93 کلید خورد و برنامهای که برای توزیع آتی داریم را ارائه کردیم و بخشی از مشکلات اورژانس که با توزیع آمبولانس حل میشود درواقع میتواند به اجرا و پیادهسازی رتبهبندی در دانشگاه کمک کند.
در سال گذشته حدود 750 دستگاه آمبولانس توزیع شد که از این تعداد 250 دستگاه آن کمکدار بود که صرفاً برای پایگاههای اورژانس 115 در مناطق صعبالعبور توزیعشده و 500 دستگاه دیگر در حوزه اورژانس بیمارستانی و پیش بیمارستانی توزیع شد که در قسمت بیمارستانی برای برداشتن بار انتقالهای بین بیمارستانی از دوش اورژانس 115 بود.
برای امسال نیز با توجه به قراردادهای منعقدشده تا پایان شهریورماه در حدود 800 دستگاه آمبولانس اسپرینتر توزیع خواهد شد.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید