مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي-اورژانس115
مهارت پرسنل اورژانس بيرجند ناجي مسافر هواپيما شد.
مهارت تكنسينهاي اورژانس 115 فرودگاه بيرجند در احياي قلبي ريوي جان مسافر فوكر 100 ايران اير را از مرگ حتمي نجات داد
صبح امروز شنبه (11/3/98) تكنسينهاي فوريت پزشكي مستقر در فرودگاه بيرجند در گيت خروجي فرودگاه با آقاي 65 ساله كه دچار ايست قلبي تنفسي شده بود روبرو شدند و بلافاصله عمليات قلبي ريوي را آغاز نمودند. خوشبختانه به دنبال سرعت عمل و مهارت پرسنل اورژانس بيمار به نيز به زندگي بازگشت و با هوشياري كامل جهت ادامه روند درماني منتقل مركز درماني رازي گرديد.
دكتر سيد محمدرضا حسيني مدير مركز فوريتهاي پزشكي بيرجند در توضيح واقعه افزود : بهمنظور ارائه فوريتهاي پزشكي به مسافران پروازهاي فرودگاه بيرجند يك آمبولانس اورژانس 115 به همراه دو نفر از پرسنل در فرودگاه مستقر ميباشند كه امروز صبح در حين استقرار در سالن فرودگاه با درخواست كمك مبني بر كاهش هوشياري يكي از مسافران پرواز خروجي بيرجند به تهران مواجه شدند كه طي ارزيابي فوري، ايست قلبي به دنبال آريتمي قلبي از نوع فيبريلاسيون بطني تشخيص داده شد. اين آريتمي كشنده معمولاً باعث مرگ بيمار شده و صرفاً اگر در لحظات اوليه بتوان شوك قلبي مناسب را براي بيمار انجام داد ميتوان از مرگ بيمار جلوگيري كرد . پرسنل حاضر در فرودگاه جناب آقايان ذكريا رباني و سعيد اميني كه از كارشناسان مجرب فوريتهاي پزشكي بيرجند ميباشند نيز بامهارت و دقت نسبت به اجراي مراحل درماني و تخليه شوك قلبي اقدام نمودند كه ضربان قلب بيمار نيز بعد از دريافت شوك دوم برگشت و به دنبال آن هوشياري و تكلم بيمار بعد از چند لحظه برقرار شد.
دكتر حسيني دلايل برگشت بيمار را اطلاع بهموقع از وضعيت بيمار و سرعت عمل پرسنل اورژانس همراه با توانمندي علمي و مهارت بالاي ايشان عنوان نمود و برگشت كامل هوشياري بيمار بلافاصله پس از عمليات احيا را نيز مؤيد اقدام سريع و بيعيب و نقص ايشان دانست.
دكتر حسيني همچنين بر لزوم آموزش عمليات احيا پايه به كليه افراد جامعه جهت نجات جان افراد دچار ايست قلبي تأكيد كرد و عنوان نمود در مواجهه با فردي كه دچار كاهش هوشياري ناگهاني گرديده و به تحريكاتي مانند ضربه زدن به شانه هيچ پاسخي نميدهد در مرحله اول ميبايست با تلفن 115 شرايط را به اورژانس 115 اطلاع داد و بلافاصله پسازآن درصورتيكه فقدان تنفس و عدم بالا و پايين رفتن قفسه سينه بيمار بايد ماساژ قلبي با فشردن سريع و عميق مركز قفسه سينه بيمار به تعداد 100 تا 120 بار در دقيقه آغاز گردد و تا زماني كه نيروهاي اورژانس 115 با امكانات لازم بر بالين بيمار حاضر ميشوند ادامه يابد.
نظر دهید