مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي-اورژانس115
پايگاه اورژانس هوايي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند افتتاح شد
پايگاه اورژانس هوايي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند افتتاح شد

پايگاه اورژانس هوايي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند افتتاح شد
اورژانس هوايي وابسته به مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند روز دوشنبه با حضور مسوولان و همزمان با آغاز طرح امداد نوروزي 94 افتتاح شد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در اين مراسم گفت: اورژانس هوايي بخشي از پازل طرح تحول نظام سلامت در كشور است كه پره هاي بالگرد آن از 18 مرداد امسال به صورت همزمان در 14 استان بحران خيز كشور به چرخش درآمد و ما پانزدهمين استاني هستيم كه امروز داراي اورژانس هوايي شده ايم.
دكتر كاظم قائمي افزود: اورژانس هوايي در راستاي اجراي يكي ديگر از بسته هاي طرح تحول نظام سلامت و به منظور فراهم كردن آرامش خاطر مردم و با هدف كاهش مرگ و مير ناشي از مخاطرات و حوادث جاده اي و مقدور كردن ارايه كمك هاي پزشكي به نقاط دور افتاده و سخت گذر انجام شده است.
وي، وجه تمايز خدمات ارايه شده از طريق اورژانس هوايي را انجام اقدامات احيايي در زمان طلايي عنوان كرد و گفت: اورژانس هوايي با توجه به تعاريف خود، زمان رسيدن به بالين بيمار را به شدت كاهش مي دهد.
به گفته دكتر قائمي، قرارداد اورژانس هوايي بيرجند با نيروي انتظامي، از تاريخ 15 اسفند امسال تا 15 فروردين سال آينده است و البته قابل تمديد مي باشد.
وي افزود: در اين راستا مبلغ قرارداد 200 ميليون ريال در ماه و به ازاي هر ساعت پرواز نيز 30 ميليون ريال پرداخت مي شود.
سرپرست مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي خراسان جنوبي در اين مراسم با اشاره به اينكه اولين اورژانس زميني بيرجند در سال 1377 راه اندازي شد، اظهارداشت: اولين اورژانس هوايي كشور نيز 8 سال پيش در تهران راه اندازي شد.
دكتر علي دلخروشان با بيان اينكه امروز مردم به اورژانس براي كمك و رسيدگي هرچه سريعتر و بهتر به بيماران اعتماد دارند، ادامه داد: در حال حاضر 56 پايگاه اورژانس زميني در سطح استان خراسان جنوبي فعال است.
وي ادامه داد: در حال حاضر تنها استان تهران يك بالگرد اختصاصي براي اورژانس هوايي در اختيار دارد و در ديگر استانها، راه اندازي اورژانس هوايي از طريق خريد خدمت از نيروي انتظامي، هوانيرو و يا هلال احمر انجام مي شود.
وي با تاكيد بر اينكه هزينه قرارداد اورژانس هوايي استان خراسان جنوبي به طور ماهانه، 20 ميليون تومان است، افزود: براي هر ساعت پرواز نيز 3 ميليون تومان اعتبار نياز است كه پيش بيني مي شود سالانه 600 ميليون تومان هزينه مورد نياز باشد.
وي از تمديد دوره اي اين قرارداد همچون ديگر استانها خبر داد و گفت: پوشش خدمات اورژانس هوايي خراسان جنوبي تا 150 كيلومتر است و در صورت بُعد مسافت بيشتر، خدمات دهي به بيماران توسط نزديك ترين پايگاه اورژانس زميني انجام و بعد تحويل اورژانس هوايي مي شود.
دكتر دلخروشان انتقال تجهيزات و نيروي انساني متخصص به صحنه حادثه در حوادث پرتلفات، پوشش حوادث پرتلفات يا غيرمترقبه، موارد قطع عضو، تروماي نافذ سينه، شكم و جمجمه، تروماي قفسه سينه كه منجر به عارضه سينه مواج شده است، سكتههاي قلبي و مغزي كه امكان انتقال زميني وجود ندارد و يا سبب تهديد جان مصدوم ميشود، سوختگيهاي شديد بالاي 10 درصد كه همراه با كاهش سطح هوشياري باشد، شكستگي دو استخوان و يا بيشتر و ... را از جمله انديكاسيون هاي اعزام آمبولانس هوايي ذكر كرد.
وي با تاكيد بر اينكه اعزام بالگرد بنا به درخواست دانشگاه علوم پزشكي و مدير مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي است، اضافه كرد: تشخيص اجازه پرواز نيز بر عهده كادر پرواز است .
مهندس ابوالحسن ميرجليلي»، مديركل مديريت بحران استانداري خراسانجنوبي نيز در اين مراسم از خراسانجنوبي بهعنوان سومين استان پهناور استان ياد كرد و گفت: سالانه حدود 20 حادثه در خراسانجنوبي تجربه ميشود و شايد بيش از 70 درصد حوادث كشور را در استان مشاهده ميكنيم.
وي با اشاره به توسعهي روز افزون زيرساختهاي درماني و بهداشتي در استان، خاطرنشان كرد: پراكندگي بالاي استان و صعبالعبور بودن بسياري از مناطق از موضوعاتي بود كه كمبود اورژانس هوايي در استان را تشديد ميكرد به همين دليل پيگير راهاندازي اين اورژانس در استان شديم.
نظر دهید